Een geavanceerde zoekfunctie voor de productcatalogus

Renson

Integrations Kentico Search

Renson specialiseert zich in uitgekiende ventilatie, zonwering en/of outdoor oplossingen om een comfortabele en gezonde leef- en werkomgeving te creëren. Hun product gamma is behoorlijk uitgebreid en het is voor hen belangrijk om klanten snel hun weg te laten vinden naar de juiste oplossing. 

De uitdaging

Voor hun productgamma rond ventilatieroosters drong zich een update op van de bestaande 'Louvres' applicatie. Klanten moesten in staat zijn om via uitgebreide filtermogelijkheden  en het maken van technische berekeningen, bij de geschikte roosters of wanden uit te komen. Van elk rooster moeten alle technische gegevens (tekening, certificaten, ...) kunnen geraadpleegd worden.

Zodra de geschikte oplossing gevonden wordt, moet het mogelijk zijn om over te gaan tot een prijsaanvraag of bestelling op het e-commerce platform van Renson. 

Onze aanpak

Doordat het roostergamma van Renson uitgebreid en technisch is, werd eerst een functionele analyse en wireframes-sessie georganiseerd. Na analyse van de doelgroepen kwam naar boven dat de productselector het best zou worden geïntegreerd in de bestaande website. 

Bij de ontwikkeling werd de zoekfunctie van de bestaande applicatie volledig herwerkt. De zoekindexen werden geherstructureerd, de zoekapplicatie werd herschreven in Javascript, de integraties met het PIM-systeem werden herbekeken en er werd extra informatie geïmporteerd door middel van een Excel-bestand.

"No speed limit on innovation" is de lijfspreuk van Renson. Dit vonden we ook bij onze partner Oak Street. Ze ondersteunen ons met hun Kentico expertise bij het snel realiseren van cutting edge modules (bijvoorbeeld de Louvres Selector) op onze website. 

Koen Van Loo - Chief Information Officer at Renson

Het resultaat

Een geavanceerde zoekoplossing!

  • Ingewerkt in een bestaande site, verder gebouwd op bestaande code
  • Diepgaande integratie vereist met het PIM systeem en de e-commerce bestelmodule
  • Eenvoudige interface voor een technisch ingewikkeld domein