Talent aantrekken via een nieuwe jobsite

Keppel Seghers

All-in-one CMS Integrations Vacaturesite

Keppel Seghers is een internationaal bedrijf actief in de waste-to-energy sector. Gezien hun beperkte bekendheid op de Belgische arbeidsmarkt en nood aan schaarse profielen investeert het bedrijf momenteel volop in hun employer brand en recruitment. Eén van de prioriteiten hierin was een nieuwe carrièresite en een achterliggend ATS systeem. In opdracht van, en in nauwe samenwerking
met onze HR solution partner Elements realiseerden wij een nieuwe job-/werken bij site.

De uitdaging

  • Een gebruiksvriendelijke candidate journey voor sollicitanten.
  • Een site waarin kandidaten niet alleen voeling krijgen met de vacatures maar eveneens met de cultuur, collega’s en structuur van de organisatie.
  • Gelinkt aan een Applicant Tracking System (ATS) dat toelaat sollicitanten eenvoudig op te volgen doorheen het hele proces.

Het Resultaat

Op 6 weken tijd werd de www.werkenbijkeppelseghers.com site gebouwd, vorm gegeven en gelanceerd. Een duidelijk overzicht van de openstaande vacatures, een handige zoekfunctie en slimme jobsuggesties leiden de sollicitant naar de juiste vacature. Eens beland op de vacaturepagina vinden kandidaten heel eenvoudig alle info die ze nodig hebben om een goed beeld te krijgen van de functie en de bedrijfscultuur. Solliciteren verloopt via de site of LinkedIn.  Er werden pagina’s voorzien om de verschillende departementen voor te stellen en toekomstige collega’s aan het woord te laten. Deze pagina’s zijn bovendien eenvoudig toe te voegen en aan te passen zodat Keppel Seghers de content op de site zelf in handen kan nemen. De carrièresite werd bovendien gekoppeld aan een ATS (Applicant Tracking Systeem). Vacatures worden opgehaald uit dit systeem en sollicitaties weer teruggestuurd. Dit laat Keppel Seghers toe een mooi gebruikservaring te creëren op de jobsite en tegelijkertijd, dankzij de link met de ATS, het leven van recruiters te vergemakkelijken, een eigen kandidatendatabase aan te leggen en kandidaten doorheen de verschillende stappen in het sollicitatieproces op te volgen.