Kentico Connections 2019 Brno Key Takeaways

Tijdens Kentico Connection 2019 in Brno, Petr Palas, CEO bij Kentico Software en zijn collega's presenteerden ons de laatste updates over Kentico. Ze kondigden aan dat Kentico nu ISO-certified is, zodat Kentico niet alleeb een oplossing kan betekenen voor het beheren van je marketing en content op een praktische manier maar dat dit ook veilig en betrouwbaar gebeurt.

Kentico CMS – Wat kunnen we verwachten in 2020?

De 2020 versie van Kentico CMS/EMS zal focussen op het volledige compatibel maken met de laatste .net technologie (.net standard/.net core) en andere features die het leven van de gebruiker en ontwikkelaar gemakkelijker zal maken:

  • Het linken van bestaande pagina's op verschillende plaatsen binnen de MVC-website
  • Het gebruiksvriendelijker maken van de marketing automation door het voorzien van o.a. ready-to-use templates
  • Het toevoegen van AI (bv. voor productaanbevelingen) 
  • Geautomatiseerde routing in MVC


Kentico Kontent – What’s coming?

Kentico Cloud heeft heel wat veranderingen ondergaan in de laatste 12 maanden om Content as a Service te verbeteren. Om de nieuwe focus the onderstepen, is het headless CMS veranderd van naam naar Kentico Kontent.

Vandaag biedt Kentico Kontent features aan om content te plannen, creëren, publishen, personaliseren, optimaliseren en te evalueren. Nieuwe features zijn o.a.: 

  • Uitgebreide mogelijkheden om content en content models aan te passen via de api (code first approach)
  • Advanced role management en permissions engine
  • Verbeterde CI/CD
  • More integrations through custom elements


Headless Ecommerce

Tijdens het congres was er veel aandacht voor headless commerce met Kentico Kontent en de integratie met verschillende e-commerce oplossingen zoals Shopify, Magento, Snipcart, Foxy, Ecwid. We kijken er naar uit om deze integraties uit te proberen en toe te passen in een headless ecommerce oplossing.

We hebben echt genoten van Kentico Connection 2019 en de interessante gesprekken met de werknemers van Kentico en andere partners die ook bezig zijn met Kentico.