Kentico Connection 2018 Prague - Key takeaways

Kentico

Oak Street werd uitgenodigd voor Kentico Connection 2018, de jaarlijkse bijeenkomst van Kentico-partners in Praag. Naast een kort bezoek aan de Oude Stad, leerden we heel wat bij rond nieuwe features, de groei van Kentico Cloud en oplossingen voor content friction. 

Wat is er nieuw? Kentico 12

Eind november gaat Kentico 12 live en kunnen we enkele handige nieuwe features verwachten op het platform.

Vanuit het perspectief van de developer ligt de grootste aanpassing van Kentico 12 in een MCV-first aanpak:

  • Met dit Model-View-Controller patroon kan je de code beter organiseren in een toepassing. Omdat hergebruik van code en parallelle ontwikkeling door meerdere ontwikkelaars eenvoudiger wordt, kan de MVC-functie ook onze klanten voordeel opleveren door de tijd en kosten van ontwikkeling te verminderen.
  • Het MVC geeft ontwikkelaars ook de vrijheid om specifieke technologieën zoals Angular en React te gebruiken om singular page toepassingen te creëren, en zo reactievere webpagina's te maken.

Vanuit het standpunt van de marketer, biedt Kentico 12 enkele heel mooie verbeteringen:

  • De landingspagina's en formulierbouwer zijn opnieuw uitgevonden. We zijn blij dat we onze klanten zo'n intuïtieve en gebruiksvriendelijke editor kunnen aanbieden. Het zal hun leven gemakkelijker maken!
  • Bovendien zijn de personalisatie-opties verbeterd. Dit geeft onze klanten nog meer mogelijkheden om ervoor te zorgen dat hun bezoekers de juiste inhoud zien op het juiste moment en op de juiste plaats. Zeg ja tegen conversie!

En Kentico Cloud? 

Hoewel Kentico zelf verwacht dat Headless CMS vanaf volgend jaar echt uit de startblokken schiet, worstelden veel deelnemers nog steeds om passende cases te vinden voor het headless CMS. Weinig partners zijn al effectief begonnen met experimenteren, in tegenstelling tot Oak Street. Als je meer wil lezen over onze visie op de use cases, bekijk dan onze blog.

Op het gebied van productevolutie:

  • Sommige functionaliteiten zijn onlangs geïntroduceerd of zullen binnenkort geïntroduceerd worden om de content editing en samenwerking op het platform te verbeteren. Functies zoals aangepaste rollen en workflows, versievergelijking, simultane werkmeldingen, opmerkingen en suggesties kunnen helpen bij het bestrijden van content friction - een echt buzzword op de conventie - om het leven van content professionals vergemakkelijken.
  • Er is een nieuwe add-on voor slimme personalisatie geïntroduceerd om gerelateerde content input te tonen. AI bedient zich van gebruikersgedrag en trefwoorden om relevante suggesties te genereren en de conversie te verbeteren. We waren blij met deze evolutie, omdat we de toegevoegde waarde van een dergelijke functionaliteit al hadden gezien en al een vergelijkbare toepassing hadden gebouwd in ons online recruitmentplatform, dat zijn kunstjes toont op demo.oakstreet.be.
  • Helaas waren er geen updates over de sitemap-functionaliteit. Het Kentico-productteam presenteerde wel een oplossing waar ze aan werken om de content in de customer journey te visualiseren. Het valt nog na te gaan in welk geval dit nuttig zou kunnen zijn voor onze klanten.

De uitdaging blijft om content te structureren in een headless CMS. We hopen om ook dit in de toekomst verder te kunnen verbeteren.

Mening Oak Street over Kentico Connection

We waren blij om de verbeteringen te zien en de ervaringen van andere Kentico-partners te horen. Kentico heeft een waardevol aanbod en groeit steeds verder. We zijn trotse partners!

Zelf aan de slag met Kentico? We zijn nog op zoek naar een developer