Tips om Kentico Certified Developer te worden

Kentico

Bij Oak Street werken Kentico specialisten en dus gaan we er prat om onze Kentico certificaties te halen. Bij mijn opstart bij Oak Street kreeg ik meteen de ruimte en kans om aan de hand van enkele cursussen kennis te maken met Kentico. Intussen zijn we 4 maand verder en heb ik deze doorlopen, mijn eerste project afgerond en kan ik met trots zeggen dat ik sinds enkele weken ook mijn certificaat heb behaald voor Kentico! 

Kentico certified Developer

Hier enkele tips uit mijn ervaring bij het  behalen van mijn Kentico certificaat:

  • Een goede voorbereiding is key: ik bereidde me gedurende 2 dagen voor op het examen, korter zou misschien ook gelukt zijn, maar al bij al lijkt me dit voor een eerste keer niet overdreven. 
  • Indien goed voorbereid, zijn de vragen van Kentico zeker niet onhaalbaar. Je moet echter wel wennen aan de manier waarop vragen geformuleerd zijn. Daarom is het zeker geen slecht idee om de voorbeeldvragen en preparation guides van de vorige edities ook door te nemen.
  • Er komen tijdens het examen ook veel vragen over staging, de manier van samenwerken rond databases voor, daarom is het zeker aan te raden de Kentico Advantage website door te nemen!
  • Om de vragen op te lossen dien je gefocust te zijn. Daarom heb ik het examen thuis afgewerkt. Voor 50 vragen binnen 90 minuten zorg je beter dat je niet afgeleid wordt.
  • Om mijn tijd beter te kunnen inschatten had ik op aanraden van een collega uitgeteld hoeveel minuten ik kon spenderen per vraag. Dit is een goeie tip om je tempo in de gaten te houden. Zo heb ik zelf meerdere vragen overgelaten in het begin van de test om er later op terug te komen eenmaal ik door het examen was.
  • Zorg dat je reeds een project achter de rug hebt. Ik persoonlijk werkte aan het aanpassen van een jobsite aan de noden van de klant. Zonder deze ervaring zou het me niet gelukt zijn.
  • Voor je op start duwt maak dat je alle resources tot je beschikking hebt. Ik zelf zou minimaal een lokale Kentico instantie, Visual Studio met een Kentico solution, SQL Server management studio met een Kentico database, en Kentico Advantage aanbevelen.
  • Google is your friend. Site:Kentico.com toevoegen aan je zoekopdracht filtert op resultaten op Kentico-sites.